720p arşivi mantıklı görmesemde insanların olaya bizim gibi bakmadığını kabul etmek gerekiyor. Hala interneti kötü 480p dizi film izleyen ve bundan memnun olan insanlar mevcut. 1 saniye ses alt yazı kaymasıyla izleyenlerde mevcut yani herkes bizim gibi değil. Ben mesela günlerdir grafikle 4K sherlock dizisinin alt yazısını yapıyorum sıfıra sıfır senklonluyorum o aradaki ufak kaymalardan rahatsız oluyorum. 720p izleyen adam içinde bu anlamsızdır mesela
Sitedeki yer durumuna gelecek olursak bence bazı dizi filmlerde doğru sürüm seçilmiyor ve gereksiz yer kaplıyor. Ben örneğin buradan dizi veya filmi indiriyorum üstüne 5 - 6 versiyon daha indirip deniyorum. Bazen buradaki filmin yarı boyutundan az boyuta daha netini bulabiliyoruz.
Örneğin aşağıda adını verdiğim Lost dizisi buradakinden kat kat daha net ve yarı boyutunda sadece 167 GB bu sitedekinin totali yanlış hatırlamıyorsam 350 GB civarı olmalı. Arada 200 GB fark var ve bu çok ciddi bir alan. ilk indirdiğimde çok iyi bir 4k Monitör ve ardından Samsung 4k 65 inç bir oled tv de görüntü kıyaslaması yapıyorum. Netlik konusunda yanılma payım olmadığını söylemem gerek.
Lost 1080p BluRay x265 HEVC 10bit AAC 5 1 Silence) [QxR]
Gene bir örnek Se7en (1995) filminin 4k versiyonu var çok iyi ayarlanmış 6 gb ve aşırı net. (Se7en (1995) + Featurettes (2160p BluRay x265 HEVC AI 10bit AAC 7 1 Joy) [UTR])
Bu sürüm buradaki 10 GB Se7en filminden en az 2 kat daha net ve yarı boyutunda. Yani baktığında 4k sı 5-6 GB olan filmi siteye tekrar Ful Hd olarak daha kötü görüntüde 10 gb koymanın da anlamı yok.
Tabi ben bu mesajı yazarken x265 tercih etmeme sebepleri vardır veya 4K koyup çekilemiyoruz x cihazına uymuyor gibi bir sebepleri vardır onları bilemem. Ben bir kullanıcı olarak dışarıdan gördüğümü söylüyorum. Tavsiye alıp verebileceğimiz bir ortam yaratılsa gerçekten kaliteli arşivler yapan kişilerle de sohbet etmek güzel olur. Eskiden chat ortamı vardı ama seviyesi film istemiştim ne zaman eklenecekten öteye gidemedi. Alt yazı düzenleme olsun film dizi versiyonları olsun bu tarz şeyleri konuşabilecek bir forum veya chat çok iyi olurdu.